• Latest news

Ո՞ր հիվանդությունների դեպքում չի կարելի վարսակի շիլա ուտել 

4 մայիսի, 2022  09:42

Սննդաբան Նատա Գոնչարն ասել է, որ այնպիսի օգտակար ուտեստը, ինչպիսին վարսակի շիլան է, միշտ չէ, որ բարենպաստ ազդեցություն է ունենում օրգանիզմի վրա, իսկ երբեմն այն կարող է վտանգավոր լինել, փոխանցում է FAN-ը։

Որոշ տեսակի հիվանդությունների դեպքում վարսակի շիլայի օգտագործումը պետք է սահմանափակվի կամ ամբողջությամբ բացառվի սննդակարգից: Օրինակ, դա վտանգավոր է ցելիակիա ունեցող մարդկանց համար՝ հիվանդություն, որն առաջանում է ցորենի, տարեկանի, վարսակի հատիկների սնձանի սպիտակուցի՝ գլյուտենի անընդունելիությունից։ Այդ դեպքում վարսակի շիլան, հակառակը, կնպաստի մարսողական համակարգի աշխատանքի խանգարմանը:

Պետք է զգույշ լինել նաեւ կալցիումի պակասի դեպքում։ Շիլան ֆիտինաթթու է պարունակում, որն օրգանիզմում կուտակվելիս սկսում է դուրս հանել այն:

Ավելորդ քաշ ունեցող մարդիկ պետք է ուշադրություն դարձնեն, թե ինչպես են պատրաստվում վարսակի շիլան։ Եթե ​​դրա մեջ մեղր, շաքարավազ կամ օշարակ ավելացնել, այն այլեւս դիետիկ չի լինի, փոխանցում է «Չեմպիոնատ» պարբերականը:

Հետևեք NEWS.am Medicine-ին Facebook-ում և Twitter-ում


  • Այս թեմայով
 
  • Տեսանյութեր
 
 
  • Իրադարձությունների օրացույց
 
 
  • Արխիվ
 
  • Ամենաընթերցվածը

ամիս

շաբաթ

օր

 
  • Հետեվեք մեզ Ֆեյսբուքում
 
  • Հարցում
Ամսական որքա՞ն գումար եք պատրաստ Ձեր եկամուտներից հատկացնել բժշկական ապահովագրության համար
Մինչեւ 10 000 դրամ
Մինչեւ 20 000 դրամ
Մինչեւ 50 000 դրամ
Չեմ պատրաստվում վճարել